HTML

Dealmakerz

Gondolkodj nagyban, kezdj kicsivel - avagy bevezetés a vállalkozás nem is olyan félelmetes világába, méghozzá egy játékon keresztül!

Friss topikok

2009.12.14. 16:24 kx

Miről szól ez a blog? Mire számíthatsz?

Most, hogy már nagyjából tisztában vagy, hogy mi fán terem a Dealmakerz, ideje bemutatni ezt a blogot, melyet kegyed/uraságod éppen sasol.

 

A DMZ blog a játékkal együtt él, vele együtt fejlődik és reményeink szerint okosít majd téged is. Az egyszerű ismertetőnkben ugyan mindent megtalálhatsz, ami a játék elkezdéséhez kell, azonban ebben a blogban megmutatjuk, milyen mély valójában a nyúl ürege. Folyamatosan csöpögtetjük majd azokat a finomságokat, melyek inspirálnak az adott szinten, segítenek átlépni a holtpontokon és talán még szórakoztató funkciót is el fognak látni :)

 

Ez a blog tehát azoknak szól, akiket érdekelnek a játék kulisszatitkai, szeretnének folyamatosan fejlődni, jobban játszani és kíváncsiak, hogy mi mindenből áll a vállalkozói életszemlélet.

 

Hétről-hétre a hatékony tanulás és a vállalkozási tudásforrás legjavának találkozását fogod itt megtalálni itt, a Dealmakerz blogon.

 

 

Hogy mi várható?

 

Lesznek többrészes sorozatok…

 

Trükkök a játékhoz – Ezt a sorozatot rögtön el is kezdjük a következő bejegyzéssel és folyamatosan frissítjük majd a praktikák sorát, ahogy fejlődik maga a játék. Érdemes lesz nyomon követni, hogy mindig a maximumot tudd kihozni a Dealmakerz nyújtotta lehetőségekből - avagy jó dolog, ha van egy svájci bicskád, de ha nem tudod mire való a szerszámok fele, akkor bizony sok-sok jóságtól eshetsz el!

 

Vissza az alapokhoz – Sokan azt hiszik, a gazdagság egyenlő a pénzzel, pedig ez nem igaz. Minthogy az az állítás sem, hogy a pénz a sátán eszköze. Ebben a sorozatban tiszta vizet öntünk a pohárba, hogy a fejedben helyére kerüljenek azok a fogalmak, melyek a világképedet meghatározzák. Gazdagság, érték, pénz, tőke, termék, szolgáltatás, üzlet, vállalkozás, munka, pénzkeresés, etc. Csak annyit mondok, meg fogsz lepődni, hogy egyik-másik dolog mennyire mást jelent valójában, mint amit arról addig képzeltél.

 

A vállalkozás evolúciója – Sorra vesszük azokat az állomásokat a kezdetektől a végkifejlettig, melyeket egy vállalkozás életciklusa során érint – kezdve attól, hogy kipattan az ötlet, egészen odáig, hogy egy tőzsdére bejegyzett mamutcéggé lesz egy vállalkozás.

 

Az ötlettől a pénzig – Sorra vesszük azokat a lépéseket, melyek egy ötlet megszületésétől a pénzcseréig vezetnek. Magyarul megtudhatod, hogy milyen lépcsőfokokon kell végigmenned, hogy az ötletedért pénzt kapj.

 

Az üzleti terv részei „Ha hat órám van kivágni egy fát, akkor az első négy órát a fejsze élesítésével fogom tölteni” - Abraham Lincoln

Mielőtt belevágsz egy nagy dologba, alapvető, hogy legyen egy jó terved. Ez a sorozat segít neked összerakni az etalon üzleti tervet az első betűtől az utolsó pontig.

 

A probléma megtalálása – A vállalkozás nem más, mint egy (jó) megoldás egy meglévő problémára. Ez a sorozat tippeket ad, hogy hogyan keresd és találd meg azokat a problémákat, melyekre egyáltalán érdemes megoldást keresni.

 

Ötletgyár – Ha meg van a probléma, jöhet a móka része – ki kell találni rá a megoldást! De hogyan? A számtalan cool ötletelési eszközből fog mazsolázni ez a sorozat.

 

A vállakozói tudáscsomag – Milyen képességekre van szüksége egy vállalkozónak? Ebből a bejegyzés-fűzérből megtudhatod és ahhoz is tippeket adunk, hogyan sajátítsd el ezeket a készségeket.

 

A vállalkozói észjárás – A vállalkozónak egészen máshogy forog az agya, mint egy átlagembernek, hisz folyamatosan figyelnie kell a felmerülő lehetőségeket, érzékenynek kell lennie az apró változásokra, melyek befolyásolhatják az üzletét. Ezeket a speciális nézőpontokat is górcső alá fogjuk venni.

 

Okos hibázás – A hibából rengeteget lehet tanulni, feltéve, ha okosan csinálod. Hogyan fordíthatod a hibáidat a saját hasznodra? Ez a sorozat az okos hibázás magasiskoláját mutatja be.

 

Könyvajánló – A piacon fellelhető legjobb irodalmat fogjuk neked megmutatni és adott esetben összefoglalni, leszűrni belőlük a fő tanulságot. Nem egy-két könyv van már a hátunk mögött…

 

Interjú a nagyokkal – Időről időre meginterjúvolunk hatalmas koponyákat, akik már sikeresen megjárták azt kalandos utat, ami rád vár a Dealmakerz játékban. Inspiráció, idolok, kulisszatitkok.

 

A hét legzseniálisabb ötletei – Hetente kibogarásszuk neked a Dealmakerz játékos-hadsereg legtutibb ötleteit, amiktől garantáltan le fog esni az állad. Ötletek, Tőletek, Neked!

 

 

… és lesznek egyedi postok, melyek olyan érdekes apróságokat fognak feldolgozni, mint

 

·        Zseniális üzleti ötletek a nagyvilágból

·        A nagyban gondolkodás csodája

·        Az alkudozás művészete

·        A változások kihasználása

·        A félelem legyőzése

·        A jövő lehetőségei

·        A mai vállalkozó lehetőségei

·        Egyedül vagy szövetségben? – előnyök és hátrányok

·        Az „ingyenesség” kora – és hogyan lehet az ingyenes dolgokból pénzt csinálni

Et cetera…

 

Ennyi így első körben, aztán meglátjuk mit hoz majd a múzsánk a jövőben > mi is folyamatosan tanulunk veled együtt!

 

Dealmakerz blog – a komoly játékosoknak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dealmakerz.blog.hu/api/trackback/id/tr711597604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása